Châteauneuf du Pape AOP ‘Cellier des Princes’

Châteauneuf du Pape AOP ‘Cellier des Princes’

de bekendste appellatie van de zuidelijke Côtes-du-Rhône, met fijne aroma’s van rijp zwart fruit en een mooie kruidigheid, aangename ronde tannines en een lange, rijke afdronk, druivensoorten: grenache, syrah, mourvèdre, aanbeveling: bij geroosterd vlees, stoofpotjes, wild en karaktervolle kazen, jaargang: 2022/2023

Toscana Rosso IGT

Toscana Rosso IGT

intense rode wijn met in de neus rijpe rode en zwarte kersen, in de mond zijdezacht, met zoete tannines met een aangename soepele afdronk, bekroond met 97 Luca Maroni-punten, druivensoorten: sangiovese, merlot, colorino, cabernet, aanbeveling: bij pasta, wild en rood vlees, serveertemperatuur: 16-18 °C, jaargang: 2022

Monbazillac

Monbazillac

zoete witte wijn met een neus van abrikoos en ananas, fris en evenwichtig in de mond met toetsen van gekonfijt fruit en amandel, en een aangename afdronk, druivensoorten: sémillon, sauvignon blanc, muscadelle, aanbeveling: als aperitief, bij foie gras, kazen en desserts, jaargang: 2023

Saint-Véran AOP

Saint-Véran AOP

elegante, fruitige wijn uit de Bourgogne met in de neus frisse aroma’s van citrus en wit fruit, in de mond vol met toetsen van rijp fruit en witte bloemen, druivensoort: chardonnay, aanbeveling: bij schaaldieren, foie gras, wit vlees, sushi en geitenkaas, jaargang: 2023

Pouilly Fumé

Pouilly Fumé

typische, elegante witte wijn uit de Loirestreek met florale aroma’s, toetsen van citrus en subtiele mineraliteit, in de mond vinden we aangenaam fruit gecombineerd met mooie, frisse zuren, druivensoort: sauvignon blanc, aanbeveling: bij vis, schaal- en schelpdieren en geitenkaas, jaargang: 2023

Pouilly-Fuissé

Pouilly-Fuissé

Rijke en complexe klassewijn uit de Bourgognestreek, met een diversiteit aan aroma’s zoals amandel, vanille, citrus, wit fruit, appel en peer, druivensoort: chardonnay, aanbeveling: bij vis, schelp- en schaaldieren, kazen en gevogelte in roomsaus, serveertemperatuur: 10-12 °C, jaargang: 2020

Riesling grand cru ‘Ollwiller’

Riesling grand cru ‘Ollwiller’

droge, krachtige en complexe riesling uit de Elzas, met mineraliteit en verfijnde zuren en aroma’s van bloemen, wit fruit en zeste van citrus, druivensoort: riesling, aanbeveling: bij (gegrilde) vis, schaaldieren, gevogelte en kazen, jaargang: 2023

Rioja tempranillo blanco ‘Boyante’

Rioja tempranillo blanco ‘Boyante’

Spaanse witte wijn uit de bekendste wijnstreek van Spanje, op basis van de witte variant van tempranillo, met aroma’s van witte perzik, nectarine, peer, witte bloemen en ananas, in de mond heel expressief en rond met een lichte kruidigheid, druivensoort: tempranillo blanco, aanbeveling: bij salades, gevogelte en kazen, serveertemperatuur: 9-12 °C, jaargang: 2021

Chardonnay Reserva ‘Aves del Sur’

Chardonnay Reserva ‘Aves del Sur’

mooi uitgebalanceerde aroma’s van perzik, banaan, lychee en vanille, aangename, gerookte afdronk, druivensoort: chardonnay, aanbeveling: bij vis, zeevruchten, pasta en kazen, jaargang: 2021

Albariño Rías Baixas ‘Torroxal’

Albariño Rías Baixas ‘Torroxal’

Deze intense en elegante wijn heeft in de neus aroma’s van abrikoos, peer, rijp exotisch fruit en limoenzeste. In de mond proeft hij fris en elegant met sappige zuren en een subtiele minerale toets. Deze wijn kreeg 88 punten in de Guía Peñín en gaat goed samen met kruidige gerechten, gerookte visgerechten, zeevruchten, gevogelte en risotto.