Graves rouge ‘Château Haut Pommarède’

Graves rouge ‘Château Haut Pommarède’

in de neus aroma’s van rijp donker fruit en kruidige, geroosterde toetsen, een volle smaak in de mond met aangename tannines, gouden medaille Challenge International du Vin 2024 en gouden medaille Concours International de Lyon 2024; druivensoorten: merlot, cabernet sauvignon; aanbeveling: rundsvlees, lamsvlees, stoofpotjes, jaargang: 2022

Lalande de Pomerol ‘Château Les Vieux Ormes’

Lalande de Pomerol ‘Château Les Vieux Ormes’

mooie, paarskleurige bordeauxwijn met delicate aroma’s van rood en zwart fruit, eikenhout en kruidige toetsen, ondersteund door gestructureerde tannines en subtiele houttoetsen, druivensoorten: merlot, cabernet sauvignon, aanbeveling: bij rood vlees, lam en stoofpotjes, jaargang: 2021

Vacqueyras ‘Rubis des Vignes’

Vacqueyras ‘Rubis des Vignes’

soepele, kruidige en ronde wijn die gekenmerkt wordt door aroma’s van rijp rood fruit met een kruidige toets, gouden medaille Concours des Vins Avignon 2023, druivensoorten: grenache noir, syrah, mourvèdre, aanbeveling: bij gegrild rood vlees, konijn, gevogelte en eendenborst, jaargang: 2022

Saint-Estèphe ‘Château Merville’

Saint-Estèphe ‘Château Merville’

aroma’s van zwart fruit in de neus, in de mond mooi gestructureerd met aanwezige tannines en een aangename houttoets, druivensoorten: cabernet sauvignon, merlot, petit verdot, cabernet franc, aanbeveling: bij gegrild vlees en wild in saus, jaargang: 2021

Seleçao Especial Vinho Regional Lisboa

Seleçao Especial Vinho Regional Lisboa

Krachtige Portugese rode wijn, fris, met tonen van kaneel.
chocolade en rode vruchten. Wat eikenhout in het aroma en de mond. Een complexe wijn met een aanhoudende afdronk. Druivensoort: Castelão, Camarate, Trincadeira, Touriga Nacional en Syrah. Bij kaas, pasta, gevogelte, gegrild vlees en oosterse gerechten.

Serveertemperatuur: 16-18 °C Vintage 2019

Rioja Gran Reserva ‘Epulum’

Rioja Gran Reserva ‘Epulum’

klassieke Spaanse wijn die finesse, complexiteit en kracht verenigt, robijnrode kleur met bruine tinten, kruidige aroma’s en lange afdronk, gouden medaille Mundus Vini; druivensoorten: tempranillo, mazuelo, graciano, garnacha; aanbeveling: wild, gebraden vlees; jaargang: 2018

Biowijn Rueda ‘Boyante’

Biowijn Rueda ‘Boyante’

Frisse, Spaanse witte wijn met aroma’s van versgemaaid gras en citroensnoepjes, in de mond fruitig met een mooie frisheid in de afdronk, druivensoort: verdejo, aanbeveling: bij antipasti, salades, visgerechten en frisse kazen, serveertemperatuur: 8-10 °C, jaargang: 2021.

Côtes du Rhône ‘Cellier des Princes’

Côtes du Rhône ‘Cellier des Princes’

in de neus aroma’s van perzik en acacia, in de mond een mooie balans tussen frisheid en fruitigheid; druivensoorten: grenache, clairette, viognier; aanbeveling: aperitief, schelp- en schaaldieren, vis, kazen; jaargang: 2024

Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc

Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc

Wijn uit Zuid-Afrika met een aromatische neus van fris fruit en een vegetale toets, in de mond evenwichtig en sappig, druivensoort: sauvignon blanc, jaargang: 2022, aanbeveling: bij salades, visgerechten, gegrild (wit) vlees en frisse kazen

Zinfandel Californië

Zinfandel Californië

Uit het Californische Lodi, jammy karakter met in de neus aroma’s van pruimen en blauwe bessen. Deze wijn heeft een mooie rokerigheid door de rijping op eikenhouten vaten gedurende 8 maanden. Heeft in de afdronk een toets van zoethout en een subtiele kruidigheid. Past perfect bij stoverij, wild en kruidige gerechten.