Roséwijn uit Veneto, in de neus klein rood fruit, limoen en een lichte kruidigheid. In de mond mooie balans tussen fijne zuren en een licht zoetje. Ideaal om te serveren bij vis, wit vlees en lichte gerechten. Op zoek naar inspiratie? Ontdek dan hier al onze heerlijke recepten.
Archieven: wines
Holds all our “wines” related data
Pinot Noir Trevenezie IGT
Aangename, Italiaanse rode wijn, met aroma’s van kersen en klein rood fruit en een lichte kruidigheid. Deze wijn is in de mond elegant en fris met fijne tannines. Ideaal om te serveren bij gebraden of gegrild rood vlees, gevogelte en charcuterie. Op zoek naar inspiratie? Ontdek dan hier al onze heerlijke recepten.
Côtes de Roussillon ‘La Croix du Canigou’
Mooie, fruitige Franse rode wijn, met in de neus aroma’s van sappig rood en zwart fruit. Deze wijn is in de mond vol en elegant met een aangename structuur in de afdronk. Past perfect bij gegrild en geroosterd rood vlees, stoofpotjes, wild en rijpe kazen. Op zoek naar inspiratie? Ontdek dan hier al onze heerlijke recepten.
Champagne brut ‘Veuve Durand’
Verfijnde champagne met een elegant karakter van florale toetsen. Deze heeft een krachtige smaak en een ronde afdronk. Heerlijk als aperitief om je smaakpapillen te prikkelen. Op zoek naar inspiratie? Ontdek dan hier al onze heerlijke recepten.
Barolo DOCG
neus van pruimen, rood fruit en kruidige toetsen, rond en vol in de mond met aangename tannines en een mooie afdronk, druivensoort: nebbiolo, aanbeveling: bij pasta met truffel, geroosterd vlees, stoofpotjes, wild en gerijpte kazen, jaargang: 2019
Primitivo di Manduria ‘Ronco di Sassi Riserva’
rijke en complexe wijn, kruidige toetsen met aroma’s van tabak, donkere bessen en pruimen, gekoppeld aan een zacht en verleidelijk mondgevoel met gepolijste tannines, 98 Luca Maroni-punten, druivensoort: primitivo, aanbeveling: bij rood vlees, ovenschotels, grillades en rijpe kazen, jaargang: 2020
Ronco di Sassi
originele, donkerrode, volle en zachte smaakbom uit Italië met aroma’s van braambessen, kruiden, vanille en chocolade, bekroond met 98 Luca Maroni-punten, druivensoort: blend van Italiaanse druiven, aanbeveling: bij vleesgerechten, pasta en kazen
Baccolo Rosso Veneto IGT
Italiaanse rode wijn van gedeeltelijk gedroogde druiven die zorgen voor een vollere en rijpere smaak, met in de neus aroma’s van frambozen, pruimen en kersen en toetsen van vanille, in de mond fris, gebalanceerd en zachte tannines, 95 Luca Maroni-punten, druivensoorten: merlot, sangiovese; aanbeveling: bij wild, gegrild rood vlees en harde rijpe kazen; jaargang: 2022
Saint Émilion grand cru ‘Château de Monturon’
aroma’s van rijp donker fruit en toetsen van vanille, aangename, lange afdronk met goed onderbouwde tannines, gouden medaille Challenge International du vin 2023, druivensoorten: merlot, cabernet franc, aanbeveling: bij eend, lam, wild en kazen, jaargang: 2021
Brunello di Montalcino DOCG
topappellatie uit Toscane, volle en krachtige DOCG-wijn met een intense neus van zongedroogd fruit, rijp zwart fruit en pruimen, tabak en vanille in de afdronk, druivensoort: sangiovese, aanbeveling: bij wildgerechten, vleesgerechten en stevige kazen, jaargang: 2019