Spaanse wijn met een aantrekkelijke kersenrode kleur, intense aroma’s van zwart fruit en een vleugje balsamico, subtiele kruidigheid door de rijping in eikenhouten vaten, krachtige en vlezige smaak met veel donker fruit en rijpe tannines zorgen voor een soepele, maar toch aanhoudende afdronk, bekroond met 92 James Suckling-punten, druivensoort: garnacha, aanbeveling: bij diverse vleesgerechten, barbecue, pulled pork, gevogelte of harde kazen, jaargang: 2018
Archieven: wines
Holds all our “wines” related data
Rosé Gris Sable de Camargue AOP
heldere, roze kleur met fijne schittering, mooie aroma’s van cassis, violet en een lichte toets van rood fruit, levendige wijn met een mooi evenwicht tussen fruitigheid, zuren en een fluweelzachte aanhoudende afdronk, druivensoorten: grenache gris, cinsault, merlot, aanbeveling: bij koude visgerechten, gegrilde vis, groenteschotels en gevogelte, jaargang: 2023
Champagne premier cru
elegante champagne met intens fruitige aroma’s, fijne pareling en een mooie fraîcheur, druivensoorten: pinot noir, pinot meunier, chardonnay, aanbeveling: als aperitief, bij wit vlees en vis, serveertemperatuur: 7-9 °C
Graves rouge ‘Château Haut Pommarède’
brede, volle, harmonieuze wijn met in de neus aroma’s van rijp donker fruit en kruidige, geroosterde toetsen, een volle smaak in de mond met aangename tannines, gouden medaille Challenge International du Vin 2022, druivensoorten: merlot, cabernet sauvignon, aanbeveling: bij rundsvlees, lamsvlees en stoofpotjes, jaargang: 2020
Lalande de Pomerol ‘Château Les Vieux Ormes’
mooie, paarskleurige bordeauxwijn met delicate aroma’s van rood en zwart fruit, eikenhout en kruidige toetsen, ondersteund door gestructureerde tannines en subtiele houttoetsen, druivensoorten: merlot, cabernet sauvignon, aanbeveling: bij rood vlees, lam en stoofpotjes, jaargang: 2021
Vacqueyras ‘Rubis des Vignes’
soepele, kruidige en ronde wijn die gekenmerkt wordt door aroma’s van rijp rood fruit met een kruidige toets, gouden medaille Concours des Vins Avignon 2023, druivensoorten: grenache noir, syrah, mourvèdre, aanbeveling: bij gegrild rood vlees, konijn, gevogelte en eendenborst, jaargang: 2022
Saint-Estèphe ‘Château Merville’
aroma’s van zwart fruit in de neus, in de mond mooi gestructureerd met aanwezige tannines en een aangename houttoets, druivensoorten: cabernet sauvignon, merlot, petit verdot, cabernet franc, aanbeveling: bij gegrild vlees en wild in saus, jaargang: 2021
Seleçao Especial Vinho Regional Lisboa
Krachtige Portugese rode wijn, fris, met tonen van kaneel.
chocolade en rode vruchten. Wat eikenhout in het aroma en de mond. Een complexe wijn met een aanhoudende afdronk. Druivensoort: Castelão, Camarate, Trincadeira, Touriga Nacional en Syrah. Bij kaas, pasta, gevogelte, gegrild vlees en oosterse gerechten.
Serveertemperatuur: 16-18 °C Vintage 2019
Rioja Gran Reserva ‘Epulum’
klassieke, in eikenhouten vaten gelagerde Spaanse wijn die finesse, complexiteit en kracht verenigt, robijnrode kleur met bruine tinten, kruidige aroma’s en lange afdronk, gouden medaille Mundus Vini 2023, druivensoorten: tempranillo, garnacha, mazuelo, graciano, aanbeveling: bij wildgerechten en gebraden vlees, jaargang: 2018
Biowijn Rueda ‘Boyante’
Frisse, Spaanse witte wijn met aroma’s van versgemaaid gras en citroensnoepjes, in de mond fruitig met een mooie frisheid in de afdronk, druivensoort: verdejo, aanbeveling: bij antipasti, salades, visgerechten en frisse kazen, serveertemperatuur: 8-10 °C, jaargang: 2021.