elegante, fruitige wijn uit de Bourgogne met in de neus frisse aroma’s van citrus en wit fruit, in de mond vol met toetsen van rijp fruit en witte bloemen, druivensoort: chardonnay, aanbeveling: bij schaaldieren, foie gras, wit vlees, sushi en geitenkaas, jaargang: 2023
Archieven: wines
Holds all our “wines” related data
Pouilly Fumé
elegante witte wijn met florale aroma’s, toetsen van citrus en subtiele mineraliteit, in de mond vinden we aangenaam fruit gecombineerd met mooie, frisse zuren; druivensoort: sauvignon blanc; aanbeveling: vis, schaal- en schelpdieren, geitenkaas; jaargang: 2024
Pouilly-Fuissé
Rijke en complexe klassewijn uit de Bourgognestreek, met een diversiteit aan aroma’s zoals amandel, vanille, citrus, wit fruit, appel en peer, druivensoort: chardonnay, aanbeveling: bij vis, schelp- en schaaldieren, kazen en gevogelte in roomsaus, serveertemperatuur: 10-12 °C, jaargang: 2020
Riesling grand cru ‘Ollwiller’
met mineraliteit en verfijnde zuren en aroma’s van bloemen, wit fruit en zeste van citrus; druivensoort: riesling; aanbeveling: (gegrilde) vis, schaaldieren, gevogelte, kazen; jaargang: 2023
Rioja tempranillo blanco ‘Boyante’
Spaanse witte wijn uit de bekendste wijnstreek van Spanje, op basis van de witte variant van tempranillo, met aroma’s van witte perzik, nectarine, peer, witte bloemen en ananas, in de mond heel expressief en rond met een lichte kruidigheid, druivensoort: tempranillo blanco, aanbeveling: bij salades, gevogelte en kazen, serveertemperatuur: 9-12 °C, jaargang: 2021
Chardonnay Reserva ‘Aves del Sur’
mooi uitgebalanceerde aroma’s van perzik, banaan, lychee en vanille, aangename, gerookte afdronk, druivensoort: chardonnay, aanbeveling: bij vis, zeevruchten, pasta en kazen, jaargang: 2021
Albariño Rías Baixas ‘Torroxal’
Deze intense en elegante wijn heeft in de neus aroma’s van abrikoos, peer, rijp exotisch fruit en limoenzeste. In de mond proeft hij fris en elegant met sappige zuren en een subtiele minerale toets. Deze wijn kreeg 88 punten in de Guía Peñín en gaat goed samen met kruidige gerechten, gerookte visgerechten, zeevruchten, gevogelte en risotto.
Rosé Pays D’Oc ‘Cuvée Fleur’
Franse roséwijn met een neus van zomers rood fruit, in de mond levendig en fris met een mooie, evenwichtige en mollige afdronk. Deze wijn is ideaal als aperitief, bij gegrilde sint-jakobsvruchten, sushi en sashimi, gerookte zalm en salades. Op zoek naar inspiratie? Ontdek dan hier al onze heerlijke recepten.
Baccolo Bianco Puglia IGT
in de neus aroma’s van vers gemaaid gras, groene appel en ananas, in de mond fris en licht kruidig, bekroond met 95 Luca Maroni-punten; druivensoorten: chardonnay, fiano; aanbeveling: antipasti, groene asperges, wit vlees, schaal- en schelpdieren; jaargang: 2024
Chablis premier cru ‘Etienne Danteuille’
Topappellatie uit de Bourgognestreek, met fruitige en boterige aroma’s in de neus. Een zeer rijke wijn die complex is in de mond. Wordt gekenmerkt door fijne zuren en een typerende mineraliteit. Past perfect bij vis, zeevruchten, wit vlees en kazen. Op zoek naar inspiratie? Ontdek dan hier al onze heerlijke recepten.
